ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/10/21

Ψαλτοπούλου: Στο τέλος όλοι θα κάνουμε και 3η δόση του εμβολίου


Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021

EKABNews


Ψαλτοπούλου: Στο τέλος όλοι θα κάνουμε και 3η δόση του εμβολίου

healthpharma.gr

5/20/2021

Τελικά όλοι οι πολίτες θα χρειαστεί να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, όπως εκτιμά η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Ειδικά όσοι έχουν αναπνευστικά έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν ή να κολλήσουν, και τα άτομα που έχουν καρδιολογικό πρόβλημα θα νοσήσουν βαρύτερα και έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν από τον κορωνοϊό» όπως είπε σχετικά η κ. Ψαλτοπούλου με την 3η δόση στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι μπορεί να γίνει η 3η δόση και το αντιγριπικό εμβόλιο ακόμα και την ίδια μέρα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η κ. Ψαλτοπούλου ανέφερε ότι η αναμνηστική δόση θα παρέχει μεγαλύτερη προστασία σε ανοσοκατεσταλμένους και ηλικιωμένους.

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για υγειονομικούς και πολίτες άνω των 60 ετών.

«Η 3η δόση θα σώσει ζωές»

Η καθηγήτρια εξήγησε ότι η χορήγηση της 3ης δόσης θα είναι σωτήρια για όλο τον κόσμο. Ανέφερε ότι θα σώσει πολλές ζωές καθώς τα αντισώματα σε αρκετούς εμβολιασμένους πέφτουν γρήγορα.

Στη συνέχεια μίλησε και για όσους έχουν κάνει τις δυο δόσεις εμβολίου και μετά νόσησαν. Υποστήριξε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να κάνουν τρίτη δόση, καθώς η νόσηση υποβοηθά σημαντικά την αντισωματική απόκριση του οργανισμού.

«Τουλάχιστον ας περάσουν 6 μήνες από τη νόσηση για να δούμε τα αντισώματα αν χρειάζεται. Δεν μπορεί να σου κάνει κάτι κακό, αλλά μπορεί να μην είναι ακριβώς χρήσιμο» τόνισε στη συνέχεια.

Σύμφωνα όσα είπε η παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, το 95% όσων πεθαίνουν καθημερινά δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση του εμβολίου.

Πηγή: healthpharma.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews