ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/10/21

ΠΟΕΔΗΝ: Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την μονιμοποίηση των Συμβασιούχων υπαλλήλων και εκδίωξη των εργολάβων.

 

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021

EKABNews


 

ΤΡΙΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

Για την μονιμοποίηση των Συμβασιούχων υπαλλήλων και εκδίωξη των εργολάβων

Την ΤΡΙΤΗ 5/10 οργανώνουμε τοπικές μορφές δράσης για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων στη Δημόσια Υγεία, Πρόνοια οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, την εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα Νοσοκομεία και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας ότι οι Συμβάσεις Επικουρικού προσωπικού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα ανανεωθούν ΣΙΓΟΥΡΑ έξι μήνες για όλους και διεκδικούσε 9 μήνες έως 1 χρόνο, χρονικό διάστημα που χαρακτηρίστηκε κοροϊδία από τους συμβασιούχους, τελικά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν και χειρότερα!!!

Ψηφίστηκε στη Βουλή διάταξη με την οποία ανανεώνονται οι Συμβάσεις των Επικουρικών έως 31 Μαρτίου 2022 δηλαδή το ανώτερο 5 μήνες. Για πολλούς επικουρικούς η διάταξη αυτή σημαίνει ότι ανανεώνονται οι συμβάσεις τους για λίγες ημέρες αφού οι συμβάσεις τους λήγουν στην αρχή του νέου έτους.

Η συμμετοχή σε διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση που προωθεί η κυβέρνηση ότι σημαίνει μαζικές απολύσεις καθ’ ότι η προκήρυξη 4000 θέσεων προσωπικού δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη δουλειά 16.000 συμβασιούχων υπαλλήλων της Δημόσιας Υγείας.

Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή εκ μέρους της κυβέρνησης σε συναδέλφους που βρίσκονται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή. Είναι κοροϊδία γιατί 31/03/2022 θεωρούν ότι επιδημιολογικά η χώρα θα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και έτσι θα τους απολύσουν!!!

Η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της για επιστροφή των «καλών» εργολάβων στα Νοσοκομεία. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των συναδέλφων στις υπηρεσίες στήριξης λήγουν 31/12/2021 χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η τύχη τους.

Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για προκήρυξης νέων διαγωνισμών πρόσληψης προσωπικού ΣΟΧ από τα Νοσοκομεία μετά την 1/1/2022.

Αιτία πολέμου είναι για την ΠΟΕΔΗΝ η επιστροφή των εργολάβων. Ήδη τα Νοσοκομεία προετοιμάζουν προκηρύξεις διαγωνισμού για επιστροφή των εργολάβων που προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Είναι εμπαιγμός για όλους τους Συμβασιούχους υπαλλήλους (Επικουρικούς, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ κλπ) που εργάζονται αρκετά χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση. Πολεμάνε στην πρώτη γραμμή του Υγειονομικού πολέμου και δικαιούνται μα μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

ΤΡΙΤΗ 5/10/2021 οργανώνουμε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗ με τοπικές κινητοποιήσεις με αίτημα την μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων, την εκδίωξη των εργολάβων.

Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πηγή: poedhn.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews