ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/10/21

Κέρκυρα: Να πώς λειτουργεί η εφαρμογή AED Locator για τον εντοπισμό των απινιδωτών, Βίντεο

 

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

Κέρκυρα: Να πώς λειτουργεί η εφαρμογή AED Locator για τον εντοπισμό των απινιδωτών (video)

enimerosi.com

21/10/2021

 

Είναι πλέον πλήρως λειτουργική - Παρουσιάστηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής που την κατασκεύασαν


ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα κλικ στο κινητό μας μπορεί να σώσει μια ζωή. Όπως είχε παρουσιάσει πρώτη σε ρεπορτάζ της η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συνεργάστηκε στενά με το ΕΚΑΒ για την ανάπτυξη αυτής της εφαρμογής που ξεκινάει από την Κέρκυρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Το πολύτιμο app που  έχει αναπτύξει το Τμήμα Πληροφορικής είναι πλέον πλήρως λειτουργικό και παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου από τους ίδιους τους δημιουργούς του, τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Πραματευτάκη, τον επιβλέποντα Καθηγητή Γιάννη Καρύδη, τον πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής Μάνο Μάγκο και τον Θωμά Μπαντά, διασώστη, πλήρωμα ΕΚΑΒ, ο οποίος υποστήριξε το έργο με την εμπειρία του.

 

Η εφαρμογή του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι η πρώτη που αναπτύσσεται στην Ελλάδα και σε πρώτη φάση αφορά το δίκτυο των απινιδωτών στην Κέρκυρα, με δυνατότητα διασύνδεσης με το κεντρικό ΕΚΑΒ και ενσωμάτωσης των άλλων δικτύων της χώρας.

Χρησιμοποιώντας το Google Maps, δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τον πλησιέστερο απινιδωτή, στην απευκταία περίπτωση που το χρειαστούμε.

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει, γι΄αυτό και ένα τέτοιο εργαλείο, μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο για τις πιθανότητες επιβίωσης ενός ανθρώπου.

Οι δημιουργοί του AED locator, φοιτητές Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης ΠραματευτάκηςΤο AED Locator, που είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του Play Store, είναι ένα σύνολο εφαρμογών για το διαδίκτυο και android smartphone που:

- καταλογοποιούν τους απινιδωτές σε βάση δεδομένων, 

- παρουσιάζουν τους καταχωρημένους απινιδωτές στο οικοσύστημα,

- υπολογίζουν τη συντομότερη οδική διαδρομή από τη θέση του smartphone χρήστη προς τον πλησιέστερο απινιδωτή.Περιέχει Ιστοσελίδα με διαδραστικό χάρτη (και διαδικτυακή εφαρμογή διαχειριστή)

Εφαρμογή κινητής πλατφόρμας αφής android (smartphone application).

Διατηρεί πληροφορίες όπως τίτλος, εκτενής περιγραφή κειμένου, γεωγραφικό στίγμα, ημερομηνία λήξης αυτοκόλλητων patch, τελευταία αλλαγή μπαταριών, καθώς και φωτογραφίες του ίδιου του απινιδωτή, και της θέσης του σε σχέση με άλλα εμφανή στοιχεία του γύρω χώρου, εκτενή περιγραφή του backend στο youtube.

Ομάδα ανάπτυξης:

-Αλέξανδρος Ρήγας, Φοιτητής Τμ. Πληροφορικής, ΙΠ

-Δημήτρης Πραματευτάκης, Φοιτητής Τμ. Πληροφορικής, ΙΠ

-Θωμάς Μπαντάς, Πλήρωμα ασθενοφόρου, διασώστης

-Ιωάννης Καρύδης, Επίκ. Καθηγητής, Επιστημονικά Υπεύθυνος

-Μάρκος Αυλωνίτης, Αναπλ. Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου CMODLab

Διευκρινίζεται ότι στο πρώτο στάδιο η εφαρμογή λειτουργεί μόνο σε συσκευές android, ενώ η ομάδα εργάζεται για την επέκταση της λειτουργίας της και σε iphone.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πηγή: enimerosi.com 


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews