ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/10/21

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

 

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

2/10/2021

Γράφει η Ιωάννα Νίτσιου

Ο John Locke, ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές του Διαφωτισμού, είχε την πολιτική φιλοσοφία, ότι ο λαός έχει το δικαίωμα της Αντίστασης.. Η φιλοσοφία του αυτή, επηρέασε την Αμερικανική Επανάσταση, το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Γαλλική Επανάσταση και το πρώτο Σύνταγμα της Γαλλίας.

Θεωρούσε, ότι οι άνθρωποι, σε φυσική κατάσταση, δεν ήταν ούτε βίαιοι, ούτε επιθετικοί. Ήταν δημιουργικοί, κοινωνικοί, λογικοί γιατί ενδιαφερόντουσαν να συγκροτήσουν πολιτισμένες κοινωνίες.

Έκαναν λοιπόν με το Κράτος, ένα «κοινωνικό συμβόλαιο», όπου αποδέχονταν να περιορίσουν την ελευθερία τους και σε αντάλλαγμα το Κράτος, έπρεπε να εγγυηθεί για τη διασφάλιση των φυσικών τους δικαιωμάτων. Της ζωής, της ελευθερίας και της ιδιοκτησίας. Εάν το Κράτος, παραβίαζε αυτό το συμβόλαιο, οι άνθρωποι είχαν το δικαίωμα να το λύσουν και να εξεγερθούν.

ΕΣΕΙΣ, άνθρωποι της εξουσίας και της αμετροέπειας, της illustration φωτό και του φθηνού διαλογισμού, παραβιάσατε κατάφωρα αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο, ξεσπώντας τη μίζερη μισαλλοδοξία σας, πάνω στους Επαγγελματίες Υγείας. Στους Υγειονομικούς... Στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ., των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας., προκειμένου, να τους δείξετε, ποιός κρατάει το μαχαίρι. Επιδιώκοντας την τελική πτώση και κατάρρευση του Συστήματος Υγείας, που δεν έχει πια που να στηριχθεί για να σταθεί όρθιο, αποκαμωμένο  και με μηχανική υποστήριξη, μετά από έναν 18μηνο αγώνα με την πανδημία.

Kι εσείς, Premiere Ministre, λατρέψατε σε όλες τις γλώσσες, τις στολές του ΕΚΑΒ, τους Διασώστες, τους Γιατρούς, τους ανθρώπους του. Επισκεφτήκατε τις δομές του και ανεβάσατε «τo story σας», σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα... Νιώσατε περήφανοι, για τη λεβεντιά και τη νοημοσύνη σας. Πήρατε μέτρα, υπέρ του λαού σας και κρατήσατε τη ράβδο του Μωυσή με τις δέκα εντολές κρυμμένες, κάτω από την ακριβή σας τήβεννο, για να τις χρησιμοποιήσετε, εν καιρώ...

Διαίρει και βασίλευε, κατά  τον Μακιαβέλι, αποφασίσατε  ως, Premiere Mnistre να διχάσετε και να διασπάσετε τον κοινωνικό ιστό, για να ελέγχετε καλύτερα τους ατίθασους υπηκόους σας, κρύβοντας τις αληθινές σας προθέσεις για την τύχη όλων... Την Ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Θεωρώντας, ότι θα  τους πείσετε, ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για το Δημόσιο Συμφέρον, θελήσατε να υποδυθείτε τον «Ηγεμόνα», στο έργο του Μακιαβέλι., εφαρμόζοντας όχι την πειθώ, αλλά εν προκειμένω την υποχρεωτικότητα, για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, καταστρατηγώντας την υποχρέωσή σας, για προστασία της ελευθερίας τους, αφού, η βία, εάν την ασκήσετε, θα φέρει, βία.

Αν είστε γνώστης, όμως, θα έχετε υπόψη σας, ότι το έργο, περιέχει συμβουλές προς το Λαυρέντιο Μέδικο, εγγονό του Λαυρεντίου Μεδίκου του Μεγαλοπρεπούς. Συμβουλές, για το πως πρέπει να φέρεται, να στοχάζεται και να πράττει, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, που προϋποθέτει, την ισορροπία στην κοινωνία.  Κάτι, που εσάς, σας διαφεύγει εσκεμμένα και διαρκώς...Διότι, οι υφιστάμενοι, αν και παραμένουν υφιστάμενοι, μπορούν ωστόσο, να αλλάξουν Ηγέτη, επιδιώκοντας να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Σκοπός σας ήταν και παραμένει, όχι η Δημόσια Υγεία, αφού, αντικαταστήσατε  με συνοπτικές διαδικασίες,  Επαγγελματίες Υγείας με συνανθρώπους μας, εντελώς άσχετους στην παροχή Προνοσοκομειακής Φροντίδας,  αδιαφορώντας για το φτηνό αιτιολογικό σας, που αφορά στην απόφασή τους, να προασπίσουν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη βούληση και κατά συνέπεια, στο μη εμβολιασμό τους.

Ως εφημερεύον Εισαγγελεύς, για ειδεχθές έγκλημα, χωρίς τεκμήριο που να αποδεικνύει την ενοχή τους, τους στείλατε στο ακροατήριο της κοινωνίας, χωρίς να τους αφήσετε να δηλώσουν ΑΘΩΟΙ. Κρίθηκαν εκ προοιμίου ένοχοι , κι ενώ, δεν τολμήσατε να επεκτείνετε την υποχρεωτικότητα σε άλλους τομείς, δείξατε επιτέλους, την προκατάληψή σας, για τον συγκεκριμένο χώρο και τους ανθρώπους του, ανοίγοντας , κατά τας Γραφάς τις Δέκα Εντολές, αφού προηγουμένως, είχατε πατήσει, την κάμινο και δεν είχατε, καεί...

Πετάξατε, στα σκουπίδια τους ανθρώπους, που σας έδωσαν υπόσταση. Που σας πίστεψαν. Που σας ανέδειξαν... Τους ανθρώπους, που δημιούργησαν το ΕΚΑΒ, που το στήριξαν, που το πόνεσαν και που έδωσαν το χρόνο, την ψυχή, αλλά και την ίδια τη ζωή τους, προκειμένου να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους,, ο καθένας από αυτούς, εφ ω ετάχθη, όπως αναφέρει ο Σωκράτης και ο Απόστολος Παύλος, στην Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή του, χωρίς ανάσα και χωρίς αντίρρηση.

Και νάτους σήμερα, αυτοί οι ίδιοι, κρεμασμένοι στα κάγκελα μιας Υπηρεσία, στην οποία δεν έχουν σήμερα είσοδο, ούτε πρόσβαση στις δομές του, να σας θυμίζουν το κοινωνικό σας συμβόλαιο, που μονομερώς και μονολογώντας, παραβιάσατε, ωσάν να ανακαλύψατε ξαφνικά στο λειτούργημα τους, τα τεκμήρια ενός φρικαλέου εγκλήματος....

Όσο για τους υπόλοιπους Διασώστες;

Τους έχετε -προς το παρόν- εν αναμονή  κοροϊδεύοντάς τους, ακόμη μία φορά,  με  ψίχουλα, που δε χορταίνουν, ούτε τα περιστέρια, αν και εφόσον…..

Συμπληρώσατε τα κενά, τοποθετώντας δίπλα τους ανθρώπους, μη πιστοποιημένους, και καταρτισμένους, φυσικά και δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, πήρατε και κάποια  ασθενοφόρα, προκειμένου να κρύψετε  από τον καθρέφτη, την πραγματικότητα και πιστεύετε, ότι θα τους ξεγελάσετε, με τα φτηνά αυτά επικοινωνιακά σας τεχνάσματα...

Όλοι μας ξέρουμε, ότι ποτέ δεν πρέπει να περιμένουμε από τους άλλους, να μας συμπεριφερθούν, όπως μας αξίζει, ή όπως τους έχουμε συμπεριφερθεί. Με ειλικρίνεια και τιμιότητα. Με θάρρος και θυσίες.

Δυστυχώς, ο εγωκεντρισμός και ο ναρκισσισμός, απόρροια ενός χαρακτήρα, που διαμορφώθηκε από άσχημες συνθήκες διαβίωσης και εμπειριών, δημιουργούν ανθρώπους ψεύτικους και ασυνείδητους...

Ωστόσο, ως ΑΜΕΣΑ  συμβαλλόμενος στο Κοινωνικό σας Συμβόλαιο με τους υφισταμένους σας, ΩΦΕΙΛΑΤΕ να τηρήσετε τους όρους του γιατί υπάρχει Ρήτρα, την οποία Εσείς, ευθαρσώς παραβλέψατε....

Αν πιστέψατε δε, ότι οι εμβολιασμένοι Διασώστες, αλλά και ολόκληρη η Υγειονομική Κοινότητα, στηρίζει τις λάθος επιλογές σας, μάλλον, βλέπετε το μέλλον, μέσα από  γυρισμένο φλυτζάνι του καφέ, σε κάποιο μπαλκόνι, που έχει θέα το Λυκαβηττό...

Θυμήθηκα ένα σύνθημα που έλεγαν κάποτε, οι του ν. 993

ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ, ΜΑΖΙ ΜΑΣ,  ΘΑ ΠΕΙΝΑΤΕ....

 


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews