ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/10/21

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με απινιδωτή από στελέχη του ΕΚΑΒ

 

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με απινιδωτή από στελέχη του ΕΚΑΒ

messinialive.gr

18/10/2021

 

ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 από τις 9π.μ. έως τις 2μ.μ. πραγματοποιήθηκε στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου μας Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με χρήση Εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με τη συμμετοχή ιατρού και εκπαιδευμένων στελεχών του ΕΚΑΒ.

Το σεμινάριο χωρίστηκε σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος είδαμε πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα επείγον περιστατικό, πώς σχεδιάζουμε τη δράση, ώστε να παρέχουμε αποτελεσματικά τις πρώτες βοήθειες, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, καθώς και ποια είναι η σωστή θέση ανάνηψης- ασφαλείας.

Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν με πρακτική άσκηση στην αντιμετώπιση πνιγμονής, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) και τη θέση ασφαλείας.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος έγινε αναφορά στις πρώτες βοήθειες που παρέχουμε σε διάφορες επείγουσες περιπτώσεις όπως: επιληψία, τραύματα, μυοσκελετικές κακώσεις, υποθερμία-υπερθερμία, αλλεργίες, δήγματα εντόμων, εγκαύματα και αιμορραγίες.

Το όλο σεμινάριο ήταν μια υπέροχη εμπειρία, ιδιαίτερα διαφωτιστική πάνω σε πολλά σημαντικά ζητήματα υγείας και επειγόντων περιστατικών, ενώ πολύ βοηθητικό ήταν και το γεγονός πως τις γνώσεις που λάβαμε, μπορέσαμε, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, να τις μάθουμε εφαρμόζοντάς τις πρακτικά, καταλήγει η ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά..

Πηγή: messinialive.gr


Facebook Vasiliki Dimitropoulou

18/10/2021

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας επανεκκίνησης καρδιάς " Restart a heart day", το τμήμα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Τρίπολης ανταποκρίθηκε στο αίτημα των εκπαιδευτηρίων Μπουγάς ,για εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

15 εκπαιδευτές από τους τομείς Ναυπλίου, Τρίπολης, Σπάρτης, Καλαμάτας και Φιλιατρών, σε τρία ταυτόχρονα προγράμματα  σε διαφορετικούς χώρους των εγκαταστάσεων,εκπαίδευσαν 60 εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους υπαλλήλους, στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η συμμετοχή όλων ήταν δυναμική και συνεχής.

Θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία, αλλά και την προοπτική που ανοίγεται για διαρκείς ενημερωτικές δράσεις του φορέα μας στο μέλλον.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews