ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/10/21

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ «ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ»

 

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ρόδου τόσα χρόνια στηρίζουν με την ψήφο τους τους υποψηφίους για τις θέσεις εκπροσώπων εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Υπηρεσίας μας. Αυτή η θέση επιφέρει μεγάλες ευθύνες, καθώς σκοπός των αιρετών εκπροσώπων είναι η διασφάλιση της δικαιοσύνης και ισότητας σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους της υπηρεσίας. Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρείται το φαινόμενο, ο Τομέας μας να μην ενημερώνεται εγκαίρως για θέματα που μας αφορούν, να ερωτάται αλλά και όταν αυτό γίνεται να μην λαμβάνεται υπόψιν η θέση μας απέναντι σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ Ρόδου και ακόμη χειρότερα, να παίρνονται αποφάσεις με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων μας που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του Τομέα μας.

Περιπτώσεις όπως η αιφνίδια διακοπή μετακινήσεων υπαλλήλων, οι μετακινήσεις για καλύψεις άλλων νησιών, και το επιστέγασμα στην όλη υπόθεση η πρόσφατη αμοιβαία μετάθεση ενός υπαλλήλου (Τομέα Ρόδου) που διανύει την δόκιμη περίοδο του στην υπηρεσία με έναν υπάλληλο (ΕΚΑΒ Αθηνών) ο οποίος έχει καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα η θέση στον Τομέα Ρόδου να μένει κενή.

Το Δ.Σ του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Ρόδου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή, αποφασίσαμε και καλούμε όλα μας τα μέλη να απέχουν από τις διαδικασίες ανάδειξης εκπροσώπων για το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ.

Την απόφασή μας αυτή έρχεται να ενισχύσει και το γεγονός της ξαφνικής αλλαγής της εκλογικής διαδικασίας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όπου δεν έχουν δικαίωμα ψήφου συνάδελφοι από απομακρυσμένες περιοχές  (επιστολική ψήφος) στερώντας τους έτσι τη συμμετοχή τους σε δημοκρατικές διαδικασίες. Το παραπάνω είναι άλλη μια ένδειξη περιθωριοποίησης των ήδη απομακρυσμένων περιοχών.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του εργασιακού σωματείου Ε.Κ.Α.Β. Ρόδου 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σαλαώρα Λαμπρινή                                Χατζησταμάτης Φιλήμων

 

Ταχ. Διεύθ.: Κρίστιαν Μπάρναρντ 1, Άγιοι Απόστολοι, Τ.Κ.:85133, Ρόδος

Τηλ. : 2241060933 FAX 2241060893 E- MAIL ekab166.somatio@gmail.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews