ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/10/21

Αγρίνιο: Μαθήματα ζωής από το ΕΚΑΒ προς τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

 

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Αγρίνιο: Μαθήματα ζωής από το ΕΚΑΒ προς τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς (εικόνες)

sinidisi.gr

16/10/2021

 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της καρδιάς γιορτάζεται και στο Αγρίνιο σήμερα με επίδειξη και μάθημα στους διερχόμενους πολίτες από τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς (16 Οκτωβρίου) το ΕΚΑΒ Αγρινίου πραγματοποίησε στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη ενημερωτικές επιδείξεις στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στην χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, απευθυνόμενο σε όλους τους πολίτες.

Η ενημέρωση σχετικά με την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι αναγκαία γιατί οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να κληθεί να παράσχει βοήθεια στον συμπολίτη του.

Στόχος ήταν η προσέγγιση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη σημασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και της χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης από καρδιακή ανακοπή, η μετάδοση βασικών γνώσεων στην αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων και η πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες του ΕΚΑΒ.

Η χρήση του αυτόματου απινιδωτή αυξάνει μέχρι και 50% το ποσοστό επιβίωσης. Κατά το παρελθόν ανακοπή συνέβαινε σε άτομα από 45 – 50 ετών και άνω, ενώ τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά ανακοπής συμβαίνουν και σε άτομα από 38 ετών. Αυτό οφείλεται στον τρόπο ζωής και στην διατροφή.

Στην Αιτωλοακαρνανία το ενδιαφέρον των απλών πολιτών για να μάθουν για την ΚΑΡΠΑ και την χρήση αυτόματου απινιδωτή είναι πολύ μεγάλο και έχει φανεί από τις ενημερώσεις – εκπαιδεύσεις που κάνει κατά καιρούς το ΕΚΑΒ με τους εκπαιδευτές του.

Βασικό, σύμφωνα με τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, είναι να τοποθετηθούν σε περισσότερα σημεία αυτόματοι απινιδωτές, καθώς βοηθούν καθοριστικά στην κατεύθυνση να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, η γνώση του χειρισμού απινιδωτή και της ΚΑΡΠΑ είναι ο βασικός «κρίκος» από τη στιγμή που ένας συνάνθρωπός μας υποστεί ανακοπή μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ. Αυτός ο χρόνος είναι πολύτιμος τονίζουν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ Αγρινίου, οι οποίοι ήταν στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη καθ όλη την διάρκεια του πρωινού του Σαββάτου στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την «καρδιοπνευμονικη αναζωογόνηση» και αντιμετώπιση της ανακοπής.

Πηγή: sinidisi.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews