ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/10/21

Διασώστης του ΕΚΑΒ Λαμίας – Μέλος της Ελληνικής Ομάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Επείγουσας Ιατρικής στην Τσεχία

 

Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Διασώστης του ΕΚΑΒ Λαμίας – Μέλος της Ελληνικής Ομάδας  στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό  Επείγουσας Ιατρικής στην Τσεχία

ilamia.gr

3/10/2021

 

Εμπειρίες και βραβείο για  Λαμιώτη διασώστη του ΕΚΑΒ –μέλος της  ελληνικής ομάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Επείγουσας Ιατρικής στην Τσεχία

Γεμάτη από εμπειρίες αλλά και με ένα βραβείο στις αποσκευές της επιστρέφει  σήμερα Κυριακή από την Τσεχία η ομάδα «IRAKLIS»  που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Επείγουσας Ιατρικής Rally Rejviz 2021.

Μέλη της ομάδας οι γιατροί  Μαρίνα Καλογριδάκη (Συντ. Διευθύντρια Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο ΚΑΤ Αττικής) και Μιχάλης Ζερβόπουλος,  ο διασώστης από την Κρήτη Αντώνης Κλάδος και ο διασώστης του ΕΚΑΒ Λαμίας Σπύρος Κυπριώτης που κατέκτησαν την 5η θέση σε επίπεδο Medic Γιατρών.

 

Φανερά  ικανοποιημένος από τις όμορφες εμπειρίες που είχε την ευκαιρία να ζήσει δηλώνει ο Λαμιώτης Σπύρος Κυπριώτης ο οποίος σε αντίθεση με τα άλλα μέλη της ομάδας μετρά την πρώτη του συμμετοχή στο διαγωνισμό. «Μόνο περηφάνια και τιμή νιώθουμε για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό» σημειώνει ο Λαμιώτης διασώστης  του ΕΚΑΒ που δεν μπορεί να μην συγκρίνει τα φτωχά μέσα με τα οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό η ελληνική ομάδα μπροστά στα υλικά μέσα –ακόμη και ασθενοφόρα- που διέθεταν οι άλλες αποστολές.

 

Τι είναι το  Rallye Rejviz

Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό για  πληρώματα έκτακτης ιατρικής υπηρεσίας, που ιδρύθηκε το 1997. Το όνομα που δόθηκε σε αυτό το ράλι είναι αυτό ενός πραγματικά μαγικού τόπου Rejviz – στα βουνά Jesenik. Εκεί διεξήχθη το αρχικό ράλι και μέχρι σήμερα ένα μεγάλο μέρος του διαγωνισμού έτρεχε μέσα και γύρω από το Rejviz.

Η πρακτική μορφή διαγωνισμού είναι η επανάληψη του συντονισμού των πληρωμάτων κατά τη διάρκεια προσομοιωμένης παρέμβασης (οι εργασίες σχεδιάζονται ως κανονικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης) και οι επαγγελματικές ικανότητες των μεμονωμένων μελών του πληρώματος – γιατρού, νοσοκόμου και οδηγού. Ένα μεγάλο όφελος είναι η ανταλλαγή πρακτικής εμπειρίας μεταξύ προσωπικού των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης από όλη την Τσεχία και το εξωτερικό.

Οι κατηγορίες των αγωνισμάτων

 

Πηγή: ilamia.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews