ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/10/21

Μ. Κόνσολας: Να ενισχυθεί με γιατρούς ο τομέας αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στις νησιωτικές περιοχές

 

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Μ. Κόνσολας: Να ενισχυθεί με γιατρούς ο τομέας αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στις νησιωτικές περιοχές

aegeanews.gr

19/10/2021

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Να ενισχυθεί με γιατρούς ο τομέας αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στις νησιωτικές περιοχές».

« Δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τη θέση τους γιατροί σε μικρότερα νησιά προκειμένου να συνοδεύουν περιστατικά με αεροδιακομιδές», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας που ανέλαβε πρωτοβουλία  για να ενισχυθεί με γιατρούς ο τομέας αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι εφημερίες και να μην αναγκάζονται γιατροί από άλλα νησιά να συνοδεύουν τα περιστατικά κατά την αεροδιακομιδή τους σε νοσοκομείο, αφήνοντας κενή τη θέση τους.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι το ΕΚΑΒ προσφέρει τεράστιας σημασίας έργο στις νησιωτικές περιοχές, προχωρώντας πολύ συχνά σε αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία εκτάκτων περιστατικών.

Αποτελεί πρόβλημα όμως το γεγονός ότι  πολλές φορές , δεν υπάρχει γιατρός εφημερίας στον τομέα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στις νησιωτικές περιφέρειες, με αποτέλεσμα ο ασθενής υποχρεωτικά να συνοδεύεται από γιατρούς που υπηρετούν σε δομές υγείας των νησιών, είτε ως αγροτικοί ιατροί.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου όταν τυγχάνει ο γιατρός σε ένα μικρό νησί να είναι ο μοναδικός που υπηρετεί εκεί, το ζήτημα της απουσίας του είναι μείζον πρόβλημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρωτοβουλίας του κ.Κόνσολα:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ : « Ανάγκη άμεσης στελέχωσης του ΕΚΑΒ με γιατρούς για την κάλυψη των αναγκών του τομέα αεροδιακομιδών στις νησιωτικές περιοχές».

Κύριε Υπουργέ,

Το ΕΚΑΒ προσφέρει τεράστιας σημασίας έργο στις νησιωτικές περιοχές, προχωρώντας πολύ συχνά σε αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία εκτάκτων περιστατικών.

Ουδείς αμφισβητεί τη σημασία αλλά και την αναγκαιότητα αυτού του έργου, που αναγνωρίζεται από όλους και ιδιαίτερα από τους κατοίκους των νησιών.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι πολλές φορές , δεν υπάρχει γιατρός εφημερίας στον τομέα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στις νησιωτικές περιφέρειες, με αποτέλεσμα ο ασθενής υποχρεωτικά να συνοδεύεται από γιατρούς που υπηρετούν σε δομές υγείας των νησιών είτε ως αγροτικοί ιατροί.

Αυτό όμως σημαίνει ότι εγκαταλείπουν τη θέση τους και δημιουργούν κενά στις ήδη υποστελεχωμένες δομές δημόσιας υγείας των νησιών.

Όταν μάλιστα τυγχάνει ο γιατρός σε ένα μικρό νησί να είναι ο μοναδικός που υπηρετεί εκεί, αντιλαμβάνονται όλοι τι σημαίνει η απουσία του από το νησί.

Είναι αδήριτη ανάγκη συνεπώς να ενισχυθεί με γιατρούς ο τομέας αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, να καλύπτονται όλες οι εφημερίες και να μην αναγκάζονται γιατροί από άλλα νησιά να συνοδεύουν τα περιστατικά κατά την αεροδιακομιδή τους σε νοσοκομείο, αφήνοντας κενή τη θέση τους.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση με γιατρούς του τομέα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Ρόδο προκειμένου να καλύπτονται οι εφημερίες και να μην δημιουργείται η ανάγκη να συνοδεύουν γιατροί από μικρότερα νησιά τα περιστατικά στις αεροδιακομιδές;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

Πηγή: aegeanews.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews