ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/10/21

Σέρρες: Οδηγίες για πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΕΚΑΒ – Αποκλειστικές εικόνες


Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Σέρρες: Οδηγίες για πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΕΚΑΒ – Αποκλειστικές εικόνες

ertnews.gr

16/10/2021

Σύνταξη Βασίλης Αναστασιάδης

Με το μήνυμα «εκεί που η καρδιά σταματά, ξεκινούν τα δικά σου χέρια» διασώστες του ΕΚΑΒ στις Σέρρες έδωσαν οδηγίες πρώτων βοηθειών στους διερχόμενους στον πεζόδρομο στην Κων. Καραμανλή στο κέντρο της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την «Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» η οποία τιμάται κάθε χρόνο την 16η Οκτώβρη μετά την πρώτη διακήρυξή της το 2012 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι άνθρωποι που έχουν σώσει εκατοντάδες ζωές παρέχοντάς τους τις πρώτες βοήθειες, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Σερρών Θωμάς Κράσιος με τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Θεοφάνη Παπαευστρατίου, Γιώργο Γούσιο και Βαγγέλη Αυλωνίτη εξήγησαν στους Σερραίους πως γίνεται η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη έχοντας μπροστά τους ένα πρόπλασμα και δίνοντας αναλυτικές οδηγίες.

Ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Σερρών Θωμάς Κράσιος με τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Θεοφάνη Παπαευστρατίου, Γιώργο Γούσιο και Βαγγέλη Αυλωνίτη και τον διασώστη Τάσο Τσιφτελίδη.

«Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο να εκπαιδευτούν στο πώς να αντιμετωπίζουν ένα θύμα καρδιακής ανακοπής. Πώς να εφαρμόζουν την βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση κι αν βρίσκονται σε κάθε χώρο που βρίσκεται εξωτερικός απινιδωτής να μπορούν να τον χρησιμοποιούν» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο εκπαιδευτής-διασώστης του ΕΚΑΒ Θεοφάνης Παπαευστρατίου υπογραμμίζοντας ότι  η καρδιακή ανακοπή, αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη.

Εκτιμάται ότι κάθε 45 δευτερόλεπτα μια καρδιακή ανακοπή συμβαίνει κάπου στην Ευρώπη. Η καρδιακή ανακοπή μπορεί να προσβάλει φαινομενικά υγιή άτομα, κάθε ηλικίας, σε οποιαδήποτε στιγμή, συχνά, χωρίς προειδοποίηση.


H πρωτοβουλία των ανθρώπων του ΕΚΑΒ Σερρών είχε μεγάλη απήχηση και πολλοί ήταν οι Σερραίοι που θέλησαν να μάθουν το πώς μπορούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Πηγή: ertnews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews