ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/10/21

Αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο ζήτησαν οι δικαστές

 

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο ζήτησαν οι δικαστές

protothema.gr

11/10/2021

Παναγιώτης Τσιμπούκης

«Είναι ένα μέτρο κατάφωρα άδικο, χωρίς καμία δικαιολογητική βάση» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χριστόφορος Σεβαστίδης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και ζήτησε την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δικαστικούς λειτουργούς και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕ ζητήθηκε η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δικαστικούς λειτουργούς και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, καθώς «πρόκειται για έναν φόρο που επιβάλλεται πλέον αντισυνταγματικά στην συνεπέστερη κατηγορία φορολογουμένων παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη».

Όπως υποστηρίχθηκε «είναι ένα μέτρο κατάφωρα άδικο το οποίο χωρίς καμία δικαιολογητική βάση επιβαρύνει το τρέχον έτος μόνο τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους στο δημόσιο την ίδια στιγμή που απαλλάσσονται από τον συγκεκριμένο φόρο τα κέρδη των μεγάλων εταιριών».

Η ΕΔΕ ενημέρωσε τον κ. Σκυλακάκη ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά της ούτε με τον προϋπολογισμό για το έτος 2022 τότε θα διεκδικήσουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς τις αξιώσεις μας δικαστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Σκυλακάκη, πάντα κατά την ανακοίνωση, «αναφέρθηκε στην ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης για πλήρη και μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, που επιδιώκεται ανάλογα και με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο να καταστεί εφικτή το 2023».

Η ΕΔΕ κλείνοντας την ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «θα αναμένει μέχρι την οριστική κατάρτιση του προϋπολογισμού για να προβεί σε κάθε περαιτέρω ενέργεια».

Πηγή: protothema.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews