ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/10/21

Πιερρακάκης: Ψηφιοποιείται η υγεία – Τι αλλάζει σε διαγνωστικές, ραντεβού και επισκέψεις

 

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Πιερρακάκης: Ψηφιοποιείται η υγεία – Τι αλλάζει σε διαγνωστικές, ραντεβού και επισκέψεις

healthreport.gr

1/10/2021

Οι υπηρεσίες υγείας που σύντομα αναμένεται να ψηφιοποιηθούν

Έρχονται ριζικές αλλαγές στον τομέα της Υγείας με την ψηφιοποίηση πολλών υπηρεσιών γεγονός που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Έτσι πολύ σύντομα αξιοποιώντας της τεχνητής νοημοσύνης οι πολίτες θα λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό το οποίο θα τους υπενθυμίζει να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις. Επίσης το e-ραντεβού θα είναι μια νέα πραγματικότητα ενώ με την αξιοποίηση των σχετικών τεχνολογικών εργαλείων, πρόκειται να επεκταθεί η παροχή εξ αποστάσεως συμβουλών από γιατρούς.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα νέα σχέδια και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων μέσω sms που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη χάρη στα νέα δεδομένα που προστέθηκαν με τον εμβολιασμό.

«Με κάθε υπουργείο θα κάνουμε μια κοινή στρατηγική και κάποιες μεγάλες συμβολικές ενέργειες. Στον τομέα Υγείας πρόκειται να υπάρξουν πολύ μεγάλες παρεμβάσεις, όπως τηλεσυμβουλευτική και στοχευμένες παρεμβάσεις είτε σε απομακρυσμένες περιοχές είτε για συγκεκριμένα νοσήματα».

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για προληπτική ιατρική, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε ένα εξαιρετικό σύστημα, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που έχει δεδομένα από το 2012 και μετά. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μάς επέτρεψε να κάνουμε την άυλη συνταγογράφηση, να προτεραιοποιήσουμε νοσήματα στον εθνικό εμβολιασμό.

Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο πλούτος των δεδομένων θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από ειδικούς για να μπορέσει κανείς να πηγαίνει στοχευμένα με όρους προληπτικής ιατρικής και να προτείνει σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, συγκεκριμένες εξετάσεις. Η διαδικασία βρίσκεται στα σκαριά. Για αρχή πρέπει να έχει νοήμονα συστήματα που να μπορούν να διαβάσουν αυτά τα δεδομένα κι έπειτα έρχεται η Τεχνητή Νοημοσύνη».

 

MyHealth app: Πρόσβαση στις ιατρικές συνταγές και τα παραπεμπτικά 

Σημειώνεται ότι οι πολίτες έχουν πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους από το κινητό τους τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής MyHealth.

Συγκεκριμένα, είναι πλέον διαθέσιμες όλες οι ιατρικές συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από την ημερομηνία που ο φορέας στον οποίο ο πολίτης είναι ασφαλισμένος εντάχθηκε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ο χρόνος αυτός μπορεί να φτάνει και μέχρι το 2012, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Η νέα έκδοση της εφαρμογής είναι ήδη διαθέσιμη για κινητά με λογισμικό iOS και Android.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα, το MyHealth app παρείχε πρόσβαση στις ιατρικές συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από τον Ιανουάριο του 2020 και εντεύθεν.

Με τη νέα προσθήκη, οι πολίτες μπορούν να ανατρέχουν σε μια πολύ ευρύτερη περίοδο. Το MyHealth επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πλήρη, γρήγορη, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα τους σχετικά με την ηλεκτρονική και την άυλη συνταγογράφηση.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews