ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/10/21

Εκδηλώσεις για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Εκδηλώσεις για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

ekab.gr

19/10/2021

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τα στελέχη των Παραρτημάτων και των Τομέων του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς» (16/10/2021), διοργάνωσε με επιτυχία μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την προσέγγιση, την ευαισθητοποίηση (μέσω της πληροφόρησης) αλλά και στην εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με την εξέχουσα σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πρακτικές ασκήσεις με σταθμούς δεξιοτήτων σχετικά με τη χρήση προπλασμάτων αλλά και Απινιδωτών, ενώ παράλληλα ενημερωνόντουσαν για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ και τον καθοριστικό ρόλο των Διασωστών και των Ιατρών του κατά την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος περιστατικού μέχρι την τελική διακομιδή του στον πλησιέστερο Σχηματισμό Υγείας.

Ενδεικτικά, εκτός από την Αττική, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις στην Αλεξανδρούπολη, στην Ορεστιάδα, στο Διδυμότειχο, στην Κομοτηνή, στη Καβάλα, στη Ξάνθη, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα, στη Καρδίτσα, στη Λαμία, στο Αγρίνιο, στη Πάτρα, Στη Κεφαλονιά, στη Ζάκυνθο, στη Ζαχάρω κ.α..

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν, ειδικά σε κάποιες περιοχές όπου αναβλήθηκαν λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

 
Πηγή: ekab.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews