ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/10/21

Γρίπη: Γιατί φέτος αναμένεται να είναι πιο επικίνδυνη

 

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Γρίπη: Γιατί φέτος αναμένεται να είναι πιο επικίνδυνη

healthreport.gr

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους είναι πιο επικίνδυνη η εποχική γρίπη φέτος

 

Η εποχική γρίπη είχε «εξαφανιστεί» πέρυσι, όμως φέτος επανέρχεται και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πιο επικίνδυνη, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Έτσι, στόχος και φέτος, είναι η μείωση των πιθανοτήτων ταυτόχρονης προσβολής και με τους δύο ιούς, που μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση των ασθενών, καθώς και η μείωση του φόρτου των υπηρεσιών υγείας και ειδικότερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα σε μια ενδεχόμενη αυξημένη ζήτηση.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, παράλληλα με τον κορονοϊό «αναμένεται να κυκλοφορούν μία πλειάδα από αναπνευστικούς ιούς, όπως της γρίπης».

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διευκρίνισε ότι πέρυσι η γρίπη μπορεί να «εξαφανίστηκε» λόγω του lockdown και των αυστηρών υγειονομικών μέτρων, όμως φέτος επιστρέφει και ενδέχεται να περιέχει μεγαλύτερο κίνδυνο.

Χαρακτηριστικά, η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε τους τρεις λόγους για τους οποίους είναι πιο επικίνδυνη η εποχική γρίπη φέτος:

α) Η φυσική ανοσία είναι χαμηλότερη, γιατί δεν κυκλοφόρησε ο ιός την προηγούμενη χρονιά,

β) Τα μέτρα είναι πιο χαλαρά

γ) Οι ιοί είναι απρόβλεπτοι από μόνοι τους

Έτσι, σύμφωνα με την ειδικό ο εμβολιασμός συστήνεται ως τρόπος αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης, ενώ μπορεί να γίνει παράλληλα με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις, ώστε να χρειάζεται χρονική απόσταση στη χορήγηση των συγκεκριμένων εμβολίων.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews