ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/10/21

Μαθητές γυμνασίου συγκέντρωσαν χρήματα και τα πρόσφεραν στο ΕΚΑΒ Φιλιατρών για αγορά απινιδωτή

 

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Μαθητές γυμνασίου συγκέντρωσαν χρήματα και τα πρόσφεραν στο ΕΚΑΒ για αγορά απινιδωτή

i-diakopes.gr

11/10/2021, 16:16

Παράδειγμα προς μίμηση οι μαθητές γυμνασίου στα Φιλιατρά

Τόνια Τζαφέρη

Οι μαθητές επιστράτευσαν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους, έφτιαξαν υπέροχες χειροποίητες κατασκευές, τις διέθεσαν σε ένα bazaar και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 380 ευρώ και αντί να πάνε εκδρομή τα πρόσφεραν στο ΕΚΑΒ

Πιο αναλυτικά η καλή είδηση της ημέρας μας έρχεται από τα Φιλιατρά που οι μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου προχώρησαν σε μια σπουδαία πρωτοβουλία που αξίζει όχι μόνο να αναδείξουμε αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τους υπόλοιπους μαθητές της χώρας.

Μαθητές γυμνασίου συγκέντρωσαν χρήματα και τα πρόσφεραν στο ΕΚΑΒ για αγορά απινιδωτή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του filiatranews.gr, οι μαθητές αντί να κρατήσουν το ποσό αυτό και να το διαθέσουν για τους σκοπούς της εκδρομής πήραν την απόφαση να τα διαθέσουν στην ομάδα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών ώστε να αγοραστεί ένα πρόπλασμα ανθρώπινου σώματος και ένας εξωτερικός αυτόματος απινιδωτής αξίας 380,00 ευρώ.

 

Τι είναι ο απινιδωτής που σώζει ζωές

Με την πράξη τους αυτή οι μαθητές απέδειξαν τη γενναιοδωρία και την αγάπη προς το συνάνθρωπο, υποστηρίζοντας με το δικό τους τρόπο τον αγώνα των διασωστών. Ο απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα που σώζει ζωές. Αν το μηχάνημα, χρησιμοποιηθεί τα πρώτα δύο λεπτά ενός περιστατικού (ανακοπή), έχει πιθανότητες 60% για ανάνηψη.

Πηγή: i-diakopes.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews