ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/10/21

Άλλη μια αεροδιακομιδή σωτηρίας στη Σύρο! Οι «άγγελοι» των αιθέρων που σώζουν ζωές στα νησιά μας, Βίντεο

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Άλλη μια αεροδιακομιδή σωτηρίας στη Σύρο! Οι «άγγελοι» των αιθέρων που σώζουν ζωές στα νησιά μας

cyclades24.gr

06/10/2021,11:12


αεροδιακομιδή σωτηρίας στη Σύρο!

Κανείς δεν τους γνωρίζει κι όμως είναι οι «φύλακες άγγελοι» μας. Εργάζονται επί 24ωρου βάσεως, παντός καιρού είναι πάντα είναι εκεί όταν τους χρειαζόμαστε!

 

Οι πιλότοι της πολεμικής Αεροπορίας, οι «ιπτάμεμοι» γιατροί και οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να μεταφέρουν ασθενείς από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη.

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και την κοινωνική προσφορά των τριών Κλάδων, οι οποίοι δηλώνουν «παρών» σε κάθε περίσταση, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση αποστολών για τη στήριξη και την παροχή βοήθειας όταν η Πολιτεία τη χρειάζεται.

Την  Κυριακή το μεσημέρι αναμένοντας στον αερολιμένα Σύρου «Δημήτριος Βικέλας» τα έντεκα μονοκινητήρια αεροσκάφη, ξεπρόβαλε  ένα Ελικόπτερο της Πολεμικής αεροπορίας Super Puma.

Στο μυαλό μας σκεφτήκαμε τι γίνεται; Εκεί που παίρνει θέση για προσγείωση το μονοκινητήριο αεροσκάφος, ακολουθεί ένα Super Puma. Επικρατεί μια απορία, τι θα μπορεί να μεταφέρει πάλι; ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

 

Τελικά, σε πολύ λίγο χρόνο, προσγειώνεται στον κρατικό αερολιμένα Σύρου. Εκεί βρίσκεται το ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Σύρου, προκειμένου να μεταφέρει έναν ασθενή που προέρχονταν απο τη Μύκονο στο Νοσοκομείο Σύρου.

Όλα έγιναν σε  λίγα λεπτά αλλά γι άλλη μια φορά, επιβεβαιώσαμε την σημαντικότητα και την σπουδαία συνεισφορά αυτών των ανθρώπων.  Διασώστες Ιατροί και ιπτάμενα πληρώματα της Πολεμικής αεροπορίας, της Αεροποριας στρατού , του Πυροσβεστικό σώματος, διατίθενται κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ για να σωθούν ανθρώπινες ζωές σε όλη σχεδόν την επικράτεια.

Πραγματικά πόσο τεράστιο είναι το έργο και η προσφορά τους. Σε Κάθε προσγείωση τους μας κόβεται η ανάσα. Πόσο θα ήθελα να τους σφίξω το χέρι και να τους ευχηθώ πάντοτε να πραγματοποιούν με ασφάλεια όλες τις επιχειρήσεις σωτηρίας των συνανθρώπων μας και να επιστρέφουν σώοι στις οικογένειές τους. Ένα γιγάντιο μπράβο. Σας ευχαριστούμε γι άλλη μια φορά

Αεροδιακομιδή σωτηρίας στη Σύρο

Cyclades24.gr ΜΜΕ

6 Οκτ 2021

 

Πηγή: cyclades24.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews