ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/10/21

Οι Δυνατοί Άνθρωποι του ΕΚΑΒ

 

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Οι Δυνατοί Άνθρωποι του ΕΚΑΒ

15/10/2021

Γράφει η Ιωάννα Νίτσιου

Αλήθεια, τι είναι δύναμη;

Είναι μια λέξη μόνο, ή ολόκληρη η φιλοσοφία της ζωής;

Τι μας κρατάει όρθιους, με αντίσταση, με πάθος, με συνέπεια, με υπομονή, με θέληση , με επιμονή και λόγο ύπαρξης;

Τι απογειώνει το μέσα μας; Τι μας αναδεικνύει;

Δύναμη, σημαίνει Νίκη. Επιρροή. Ανταγωνισμός. Πλεονέκτημα. Συναίσθημα.

Δύναμη σημαίνει Ανάσα. Σημαίνει Αντοχή.

Δύναμη σημαίνει, αναγνώριση του εαυτού μας.

Αυτό είναι ΔΥΝΑΜΗ

Η Δύναμη δεν είναι μια συνηθισμένη λέξη. Κρύβεται πίσω από μια ματιά, μια σκέψη, ένα συναίσθημα. Είναι μια διαδικασία εξέλιξης, πνευματικής, αλλά και γνωστικής, που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τη ζωή, ανησυχώντας λιγότερο για τα προβλήματα μας, όπως λέει ο Τολστόι.

Κι εκεί, που όλα φαίνονται αξεπέραστα, βρίσκεις τη Δύναμη, να τα διαγράψεις. Να πας το βήμα σου μπροστά. Να τρέξεις . Να μπορέσεις. Να ξεφύγεις… Όχι γιατί απλώθηκε ένα χέρι, αλλά γιατί εσύ, άφησες την ψυχή σου να ταξιδέψει, να ονειρευτεί, να δώσει λύση, σε όλα εκείνα, που κάποτε φαίνονταν αδύνατα…

Γιατί, βρήκες επιτέλους, τη Δύναμη, που υπάρχει κρυμμένη σε μια γωνία, στο εντός σου. Και νιώθεις ελεύθερος. Ανανεωμένος. Νιώθεις την αύρα της θάλασσας. Τις γεύσεις.  Τον αέρα. Νιώθεις Άνθρωπος.

Τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα. Κι οι δυσκολίες. Αλλά, η λύπηση του εαυτού μας και η μεμψιμοιρία, δε βοηθάνε. Επειδή η ζωή έχει και την άλλη πλευρά. Τη λύση.

Το να αποφεύγει κάποιος τις προκλήσεις, το καινούργιο, ίσως είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επαναφορά του στο ωραίο, στο πραγματικό, στο αληθινό, στο σίγουρο. Σε αυτή τη Δύναμη που σου προσφέρει η μη ανάλωση σου, σε φτηνά πράγματα, ελπίζοντας να μην έρθει η καταιγίδα.

Για να αποκτήσουμε Δύναμη, επενδύουμε στον εαυτό μας. Αλλάζουμε. Κι εκείνη η στεγνή αίσθηση της απελπισίας, αραιώνει, κι εξαφανίζεται.

Αν κάποιος έψαχνε ανθρώπους με τέτοια Δύναμη ψυχής, με συναίσθημα, υπομονή και επιμονή, σίγουρα θα τους έβρισκε στην οικογένεια του ΕΚΑΒ.

Στους ανθρώπους του δρόμου. Σε όλους εκείνους, που δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές τους. Σε αυτούς, που έρχονται αντιμέτωποι, με το χειρότερο πρόβλημα του κόσμου. Τον πόνο. Από όπου κι αν προέρχεται…

Κι αυτός ο πόνος, που γίνεται δικός τους, προστίθεται. Προστίθεται στο οικονομικό τους πρόβλημα, το εργασιακό, το συναισθηματικό , το ψυχολογικό και γίνεται μια πέτρα, που πέφτει πάνω στην καρδιά και πολλές φορές την συνθλίβει…

Αυτοί οι άνθρωποι, οι Άνθρωποι του ΕΚΑΒ έχουν ζωή σύντονη με αξίες, τις δικές τους ηθικές αξίες, τους άγραφους νόμους της ψυχής, που φωτίζουν το δρόμο τους, για να αντέξουν. Να έχουν τη Δύναμη, να προσπεράσουν την αδικία, την υπερβολή, την σύγκριση.

Τα συναισθήματα τους, σε διαρκή ρίσκο, αλλά οι αποφάσεις τους, σταθερές και αξιόπιστες. Έχουν να κάνουν με το λειτούργημα.

Τα προβλήματα τους, εκτός  σώματος και μυαλού, τις ώρες της ανθρώπινης αιχμής, συμφιλιώνουν το παρελθόν με το τώρα, προκειμένου να δώσουν χώρο στη Δύναμη, μετατρέποντας τις ευκαιρίες σε φροντίδα.

Στόχος τους ήταν και εξακολουθεί η αφοσίωση στον συνάνθρωπο. Κι ας πιστεύουν κάποιοι, ότι το ΕΚΑΒ είναι απρόσωπο….

Το ΕΚΑΒ είναι ζωντανός οργανισμός. Ένα πολλαπλασιασμένο κύτταρο, που απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Που προσφέρει απλόχερα ζωή, στην ίδια τη ζωή. Την Ανθρώπινη.

Κι αν κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται, η Δύναμη της φωνής του, θα τους το υπενθυμίζει διαρκώς…

Ναι. Πολλοί από τους Διασώστες αισθάνονται δυσφορία. Νιώθουν μόνοι.  Απομονωμένοι .. Απροστάτευτοι.. Προδομένοι. Απογοητευμένοι..

Κι όμως, βρίσκουν τη Δύναμη και Αντιστέκονται.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ!!!

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews