ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/10/21

Επιστρέφουν εργαζόμενοι αλλά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού παραμένει στο ΕΚΑΒ Καβάλας

 

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

EKABNews


Επιστρέφουν εργαζόμενοι αλλά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού παραμένει στο ΕΚΑΒ Καβάλας

evdomadiaia.gr

4/10/2021

Δύο εργαζόμενοι θα προστεθούν στο προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας με πρόσληψη ενώ θα επιστέψουν 2 άλλοι εργαζόμενοι που νόησαν. Παράλληλα θα επιστρέψουν και 2 εργαζόμενοι που εμβολιάστηκαν, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης.

 

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δύο νέοι συνάδελφοι θα προστεθούν στο προσωπικό μέσω των προσλήψεων της Υγειονομικής Περιφέρειας και δύο που έχουν νοσήσει το τελευταίο διάστημα κι αφού όλα τελειώσουν καλά, θα έχουν το πιστοποιητικό για να επανέλθουν στη δουλειά. Υπάρχουν κι άλλοι δύο συνάδελφοι που αποφάσισαν να κάνουν το εμβόλιο και να επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα. Οπότε θα αυξηθεί η δύναμή μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα. Από την άλλη, μέσα στον Οκτώβριο θα βγουν στη σύνταξη δύο συνάδελφοι και ουσιαστικά θα έχουμε πάλι κάποιο μικρό πρόβλημα.

Συνεχίζουν να υπάρχουν συνάδελφοι σε αναστολή, δύο διοικητικοί και πέντε διασώστες. Εμείς και λόγω της κατάστασης που δείχνει να επιδεινώνεται, λέμε ότι πρέπει αυτοί οι συνάδελφοι να επιστρέψουν στη δουλειά. Να επανεξετάσει η Πολιτεία αυτό το θέμα με τους υγειονομικούς και να επιστρέψουν έστω και με κάποια rapid test, όπως γίνεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους μαθητές. Ήδη το σύστημα πιέζεται κι αυτό διότι εκτός από το ΕΚΑΒ υπάρχουν αρκετοί που είναι σε αναστολή στο νοσοκομείο. Δυστυχώς εκεί δεν έχει βρεθεί λύση και πολλοί διακομίζονται σε γειτονικά νοσοκομεία, όπως της Δράμας, της Ξάνθης, της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη δική μας λειτουργία. Διακομίζονται, πλέον και περιστατικά covid λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν ανοίγει δεύτερη κλινική στο Νοσοκομείο Καβάλας και αυτή που υπάρχει είναι γεμάτη. Αυτό έχει ως επακόλουθο να διακομίζουμε περιστατικά από την Καβάλα στην Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες».

ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Πρόσθεσε ότι «όλο αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος. Είχαμε ενημερώσει ότι οι συμβάσεις κάποιων εργαζομένων από το Δήμο Νέστου που είχαν παραχωρηθεί στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης έχουν λήξει και δεν ανανεώθηκαν ύστερα από απόφαση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου, έχουμε να προσθέσουμε ότι μία συνάδελφος που δούλευε εκεί ήταν επίσης με σύμβαση μέσω του ΚΕΛΠΝΟ που κι αυτή τελειώνει και δεν έχει ανανεωθεί, αυτό έχει ως συνέπεια στην περιοχή της Χρυσούπολης να μην υπάρχει κανένα ασθενοφόρο σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό είναι επικίνδυνο και για τους πολίτες της περιοχής καθώς κι εμείς ανταποκρινόμαστε όσο μπορούμε. Υπήρξε μέρα που κάθε βάρδια είναι μία διακομιδή, ένα ασθενοφόρο έφευγε και πήγαινε σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη. Όλο αυτό μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία μας και το βράδυ λειτουργούν μόνο δύο ασθενοφόρα σε όλο το νομό. Είναι επικίνδυνο και πρέπει να πιέσουν άμεσα οι τοπικοί παράγοντες. Κυρίως αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα είναι στην περιοχή της Χρυσούπολης, όχι ότι κι από την πλευρά της Ελευθερούπολης είμαστε εντάξει. Να βρεθεί έστω και επικουρικό προσωπικό που είναι αρμοδιότητα της 4η Περιφέρειας κι όχι του ΕΚΑΒ, όπως έλεγε ο δήμαρχος Νέστου».

Πηγή: evdomadiaia.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews