ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/10/21

«Εεεε, οοοο, πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από δω», φώναζαν υγειονομικοί έξω από το ΣτΕ -Αποφασίζει για την υποχρεωτικότητα

 

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

«Εεεε, οοοο, πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από δω», φώναζαν υγειονομικοί έξω από το ΣτΕ -Αποφασίζει για την υποχρεωτικότητα

iefimerida.gr

8/10/2021

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικώντας να αρθούν οι αναστολές εργασίας περίπου 7.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών και εργαζόμενων σε προνοιακές δομές.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος έξω από το ΣτΕ ήταν αρκετός, με πολλούς εξ' αυτών να μην φορούν ούτε καν μάσκα. Ενα από τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν το «Εεεε, οοοο, πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από δω», προκαλώντας αίσθηση.

 

 

Την ίδια ώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνεται το μέτρο της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, και έχει εισαχθεί προς συζήτηση η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ που ζητεί να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ έξω από το ΣτΕ

Η ΠΟΕΔΗΝ στην προσφυγή της υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου και ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, καθώς θα μπορούσαν να ληφθούν ηπιότερα μέτρα, όπως υποχρεωτικά rapid test σε όσους δεν θέλουν να εμβολιστούν. Επιπλέον, θέτει ζήτημα παραβίασης των συνταγματικών διατάξεων που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και παραβίασης διεθνών συμβάσεων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του ατόμου να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εξετάσει και αντίστοιχη προσφυγή 46 ανδρών της ΕΜΑΚ που αντιτίθενται στην απόφαση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

 

Απορρίφθηκαν προηγούμενες προσφυγές

Το Συμβούλιο της Επικρατείας πάντως έχει απορρίψει αντίστοιχες προσφυγές υγειονομικών, γιατρών, διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων και μελών της ΕΜΑΚ που ζητούσαν το προσωρινό «πάγωμα» του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολισμού μέχρι την εκδίκαση των κύριων προσφυγών, επικαλούμενο λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews