ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/10/21

Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου με την διοίκηση του ΕΚΑΒ-Δηλώσεις στο CorfuPress tv, Βίντεο

 

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Κέρκυρα: Συνάντηση Μ. Υδραίου με την ηγεσία του ΕΚΑΒ

ertnews.gr

5/10/2021

 

Σύνταξη Λυκούργος Σκιαδόπουλος

Με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νικόλαο Παπαευσταθίου και Παναγιώτη Κουτσουμπέλη συναντήθηκε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, στον απόηχο του προβληματισμού που δημιούργησε στην τοπική κοινωνία η απώλεια συμπολιτών το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, στην συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, υπήρξε θετική ανταπόκριση στο πάγιο αίτημα για την δημιουργία ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων. Ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε την Δήμαρχο ότι θα εισηγηθεί για το θέμα προκειμένου να υπάρξει νομοθετική  ρύθμιση.

Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες, η Δήμαρχος ζήτησε να ενισχυθεί το  ΕΚΑΒ με 20 άτομα, μόνιμο και εποχιακό προσωπικό προκειμένου να μπορεί να να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας κυρίως στην εποχικότητα. Για το πρόβλημα της εντοπιότητας  η Δήμαρχος ανέφερε ότι συζήτησε με το Πρόεδρο του ΕΚΑΒ να  στελεχωθεί με  διασώστες απόφοιτους  του ΙΕΚ Κέρκυρας.

Η κ. Υδραίου αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση απινιδωτών, στα σχολεία σε αθλητικούς χώρους καθώς και σε Δημοτικές Ενότητες. Ο κ.  Παπαευσταθίου, υποσχέθηκε ότι θα στείλει ομάδα 50 εκπαιδευτών προκειμένου να εκπαιδεύσουν φορείς επιχειρηματίες και πολίτες, στο χειρισμό των απινιδωτών και εξήρε τη Δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία. 

Στο αίτημα της Δημάρχου για ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας  με μια μοτοσικλέτα, που θα αντιμετωπίζει  επείγουσες καταστάσεις και σε συνθήκες κυκλοφορικής συμφόρησης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε θετικά, μάλιστα δεσμεύθηκε να εκπαιδευτούν στην Αθήνα 4 άτομα προκειμένου  να μπορούν να την χρησιμοποιούν και κατόπιν θα έρθει η  μοτοσικλέτα  στην Κέρκυρα προκειμένου να γίνει και επί τόπου εκπαίδευση, ενώ η Δήμαρχος έχει πάρει πρωτοβουλία προκειμένου να γίνει δωρεά μοτοσικλέτας στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Τέλος αναφέρθηκαν στην στέγαση του ΕΚΑΒ σε νέο κτήριο, η κατασκευή του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από  πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σήμερα πριν την συνέντευξη, η Δήμαρχος, ενημέρωσε το Δ.Σ του ΕΚΑΒ Κέρκυρας για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συμφώνησαν να είναι σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία για την ευόδωση των κοινών στόχων.

Πηγή: ertnews.gr


Συνάντηση Υδραίου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

CorfuPress tv


Ο διοικητής του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε μόνο για άμεση εκπαίδευση 4 διασωστών

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews