ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/10/21

Αυστραλία: Γιατρός ζήτησε άδεια ασθενοφόρου για το Nissan GT-R του

 

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Γιατρός ζήτησε άδεια ασθενοφόρου για το Nissan GT-R του

carandmotor.gr

29/10/2021

Η κατηγορία των ασθενοφόρων περιλαμβάνει πληθώρα οχημάτων διαφορετικών τύπων ανά τον κόσμο. Μερικά όμως από αυτά μοιάζουν πολύ ξεχωριστά για να είναι αληθινά.

Το Nissan GT-R αποτελεί έναν κινούμενο θρύλο της αυτοκίνησης με πολλούς φανατικούς φίλους και αρκετούς τυχερούς ιδιοκτήτες ανά την υφήλιο. Ένας από τους αυτούς είναι και ο γιατρός Michael Livingston που προΐσταται δύο κλινικών στην Αυστραλία, στο Hopetoun και το Ravensthorpe, με την χρονική απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων που βρίσκονται οι μονάδες να είναι μισή ώρα.

Συχνά πυκνά, ο κ. Livingston πρέπει να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο άμεσα για να περιποιηθεί του ασθενείς του, ποντάροντας πάντα στις δυνατότητες του Nissan GT-R που έχει στην κατοχή του. Το ιαπωνικό supercar δεν ξεχωρίζει μόνο για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά του σε συνθήκες πίεσης, αλλά έχει και ικανούς χώρους για να κουβαλήσει ο γιατρός τον εξοπλισμό του.

Νωρίτερα φέτος, ο κ. Livingston είχε ένα επείγον περιστατικό με ένα παιδί ενός έτους που είχε βρογχικά προβλήματα. Ο μικρός ασθενής αντιμετώπιζε δυσκολία με την αναπνοή του και χρειαζόταν άμεση βοήθεια και φροντίδα για να μπορέσει να επιβιώσει. Εκείνη την στιγμή ο γιατρός βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο της περιοχής, τουλάχιστον μισή ώρα απόσταση από το συμβάν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τρέξει με το GT-R του για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα μάλιστα με την μητέρα του παιδιού, εάν ο κ. Livingston έφτανε με καθυστέρηση στο σπίτι τους, υπήρχε πιθανότητα να μην επιβίωνε ο μικρός γιος της.

Το συγκεκριμένο γεγονός έβαλε σε σκέψεις τον γιατρό με αποτέλεσμα να ζητήσει από τις τοπικές αρχές να λάβει άδεια ασθενοφόρου για το Nissan GT-R του. Σε αυτή βέβαια περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ειδική σήμανση, καθώς και φωτεινές ενδείξεις με σειρήνα. Το Αυστραλιανό Υπουργείο Μεταφορών αρνήθηκε το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να προκληθεί ατύχημα σε μια έκτακτη ανάγκη.

Οι τοπικές αρχές όμως δεν αρκέστηκαν μόνο στην άρνηση άδειας για χρήση ασθενοφόρου του Nissan GT-R του κ. Livingston, αλλά του συνέστησαν να μην το ξαναεπιχειρήσει γιατί η περιοχή δικαιοδοσίας τους έχει πολλά άγρια ζώα και μπορεί να προκληθεί κάποιο ατύχημα όταν κινείται με υψηλή ταχύτητα. Η συγκεκριμένη συμβουλή των αρχών εξόργισε τον γιατρό, μιας και ζητά δικαιώματα και προστασία για να μπορεί να παρέχει με ασφάλεια και ταχύτητα τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς δύο πόλεων, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο κανέναν άλλο χρήστη του δρόμου.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι διάφορες χώρες χρησιμοποιούν supercars για την ταχύτερη μεταφορά γιατρών, μοσχευμάτων κ.α., με τις ευλογίες και την άδεια του κράτους φυσικά.

 

Πηγή: carandmotor.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews