ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/10/21

Ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών δράσεων του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης (TSI) για τη μεταρρύθμιση του διοικητικού συστήματος της Δημόσιας Υγείας

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021

EKABNews


Ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών δράσεων του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης (TSI) για τη μεταρρύθμιση του διοικητικού συστήματος της Δημόσιας Υγείας

moh.gov.gr

11/10/2021

 

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, ολοκληρώθηκε η δεύτερη αποστολή των εμπειρογνωμόνων της Expertise France (EF) στο πλαίσιο του έργου Τεχνικής Υποστήριξης (TSI) 2021, με τίτλο «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα».

Προς επισφράγιση της επιτυχούς πορείας του έργου, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Καθηγητή Παναγιώτη Πρεζεράκου με τον Γενικό Διευθυντή (CEO) της EF Jérémie Pellet και τον Εταίρο για τις μεταρρυθμίσεις του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών (Reform Partner)Vincent Lidsky.

Η ανωτέρω συνάντηση επιστέγασε την πρώτη αποστολή των εμπειρογνωμόνων της EF, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, με τη διενέργεια της εναρκτήριας συνάντησης της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου της Τεχνικής Υποστήριξης, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Reform) και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, όπου παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το πρόγραμμα εργασιών του επόμενου εξαμήνου.

Στο πλαίσιο των δύο -έως σήμερα- αποστολών της EF, διεξήχθησαν συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Υγείας και σε φορείς Δημόσιας Υγείας και συγκεκριμένα, στον ΕΟΔΥ, στον ΕΟΦ, στον ΟΚΑΝΑ, στο Ινστιτούτο Παστέρ, στις Υγειονομικές και Διοικητικές Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Αττικής, στο ΚΕΘΕΑ και στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού.

Η συνολική διάρκεια του έργου της Τεχνικής Υποστήριξης, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Reform), είναι 24 μήνες και πρόκειται να παράσχει υποστήριξη με εξειδικευμένα παραδοτέα σε πεδία πολιτικής της Δημόσιας Υγείας, όπως το σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης, το σύστημα άμεσης απόκρισης στην υγειονομική κρίση, την ψηφιακή Δημόσια Υγεία, την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής διάστασης της Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: moh.gov.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews